Over

NOORD is hét platform waar we laten zien hoeveel talent er in Noord-Nederland is op het gebied van muziek & popcultuur.

Vanuit talent-ontwikkelingsprogramma Hit the North ondersteunen we ieder jaar negen geselecteerde talentvolle acts uit Noord-Nederland, drie per provincie. Zij krijgen een jaar lang ondersteuning, coaching en 4 keer per jaar een bootcamp gedurende een weekend. Hierbij besteden we aandacht aan songwriting, podiumpresentatie, marketing, management, financiën en meer. De selectie van de acts loopt via POPgroningen, Popfabryk en Kunst & Cultuur Drenthe.

Daarnaast bieden we met Up North een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. In de laboratoriumsetting worden de makers uitgedaagd de samenwerking te zoeken met makers uit andere disciplines en het experiment aan te gaan. Zo worden onder andere popcultuur, urban, dans en theater met elkaar versmolten in een productie.

NOORD is als platform ook fysiek aanwezig. NOORD in Oost is een officiële ESNS locatie tijdens het showcasefestival in Groningen. Waar de Hit the North acts showcasen, waar we panels en workshops organiseren, waar lokale media een redactie plek hebben en waar we samenkomen met de Noord-Nederlandse industrie.

Naast het ontwikkelingstraject Hit the North en interdisciplinair laboratorium Up North zoeken we verbreding en verdieping door nieuwe trajecten te ontwikkelen die zich onder andere focussen op talentontwikkeling in de urban- en elektronische muziekscene.

De kern van NOORD als platform wordt gevormd door ESNS (Eurosonic Noorderslag), Friesland Pop, Garage TDI, Into the Great Wide Open, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk, POPGroningen en Urban House Groningen.