Hit the North, het talentontwikkelingstraject voor talentvolle muzikale acts uit Noord-Nederland, opent een inschrijving om geselecteerd te worden voor Hit the North 2021. Het traject bestaat uit 4 bootcamps gedurende een jaar, coaching door professionals en showcases door het land. Ook verdienen de acts een spot op ESNS. alles om de geselecteerde acts klaar te stomen voor een carrière in de muziekindustrie. Eerder deden o.a. Esther de Jong, The Heck, Small Town Bandits, YVI, Woe Blind Birds en Daisy Bellis mee.

We zijn op zoek naar talentvolle muzikale acts uit Friesland, Groningen of Drenthe die serieus bezig zijn met hun act en graag door willen groeien in de muziekindustrie. Het traject is geschikt voor live-acts in zowel band-formatie als singer-songwriters/solo artiesten in alle genres. 

Na inschrijving wordt er een selectie gemaakt door de samenwerkende partijen en na een online selectiedag worden er drie acts per provincie gekozen. Uiterlijk 10 december hoor je of jouw act wordt uitgenodigd voor een (online) kennismakingsgesprek. Deze vinden plaats tussen 14 – 17 december. We leren jouw act (alle bandleden) dan graag kennen en beantwoorden je vragen over het Hit the North traject. Daarna vindt de eindselectie plaats. Daarnaast komt er nog één act per provincie via een wedstrijd. In Friesland is dit de Kleine Prijs van Fryslân, in Groningen de POPgroningen Talent Award en Drenthe levert een act aan via Drentsch Peil XL. Inschrijven kon tot en met 1 december 2020, 12.00 uur.

Inmiddels is het niet meer mogelijk je aan te melden voor Hit the North 2021. Het aanmeldformulier is gesloten. Binnenkort kondigen we de nieuwe selectie aan die meedoet aan het traject in 2021. 

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk en Urban House Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.