De nieuwe Hit the North selectie is bekend!

De nieuwe selectie van talentontwikkelingstraject Hit the North is bekend. De selectie bestaat uit drie acts per provincie. Uit Friesland doen The Resurrection, Seewolf en Delore mee. Drenthe selecteerde Isa Zwart, Moonradio en Same Old, de Groningse selectie bestaat uit Cashmyra, The Vices en The Desmonds.

De negen acts presenteren zich voor het eerst tijdens NOORD in Oost (voormalig House of the North) op 15, 16 en 17 januari 2020 gedurende ESNS in Oost, de club in het oude gymnasium in de Oosterstraat.

Naast de presentatie van de nieuwe selectie talenten, sluit de huidige selectie van Hit the North het jaar af met een showcase en de release van een album. De acht acts Daisy Bellis, Lester Blackfield, Mary Confurius, Meadowlake, Nadua, Small Town Bandits, Woe Blind Birds en YVI hebben het afgelopen jaar bootcamps, coaching en ondersteuning gekregen. Op de laatste bootcamp in Meppel is, onder leiding van producer Frans Hagenaars (Excelsior Recordings), een album opgenomen. De presentatie van het vinyl is op woensdag 15 januari tijdens de opening van NOORD in Oost.

Hit the North is het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Into The Great Wide Open. Ieder van de drie noordelijke provincies levert drie acts aan die geselecteerd worden voor Hit the North. Gedurende vier bootcamps verspreid over een jaar wordt jong muzikaal talent klaargestoomd voor een carrière in de muziekindustrie. Hit the North wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en We the North. NOORD in Oost is een officieel onderdeel van ESNS en vrij toegankelijk.